2009 Yerel Seçimleri

Kültür Yaşam

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), oluşturduğu seçmen kütüğü sistemi (SEÇSİS) ile Türkiye genelindeki seçmenleri bilgisayar ortamına kaydettiğini biliyoruz. Bu sistem sayesinde muhtarlıklara gitmeden internet üzerinden nerede oy kullanacağınızı sorgulayabiliyorsunuz. Seçimlere az bir zaman kala hala nerede oy kullanacağınızı bilmiyorsanız YSK’nın internet sitesinden “Nerede Oy Kullanacağım” linkine tıklayarak bakabilirsiniz.

Seçmenler YSK’nın internet sitesinden TC Kimlik numaraları ile oy verecekleri yer ile sandık ve sıra numaralarına ulaşabiliyor.

Oy Kullanacağınız Sandığı Öğrenmek İçin Tıklayın

YSK’nın, 29 Mart 2009’da yapılacak mahalli idareler seçimlerine ilişkin belirlediği seçim takvimi işliyor.

YSK’nın seçim takvimine göre 01 Mart 2009’da kesin aday listeleri il ve ilçe seçim kurullarınca ilan edilecek. 19 Mart 2009 tarihinde seçim propagandası ve yasakları başlayacak. 29 Mart 2009 tarihinde ise oy verme işlemi başlayacak.

2009 Yerel Seçimleri için oluşturulmuş Seçmen Konuşuyor sitesine bakmanızı tavsiye ederiz. Türkiye haritası üzerinden kolayca adaylara ulaşımı sağlayan, biraz web 2.0 havasında olan secmenkonusuyor.com, adaylar hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşabileceğiniz, aday sayfalarına yorum bırakabileceğiniz ve belirli bölgedeki adayları karşılaştırabileceğiniz bir platform. Burada yer alan istatistiki bilgiler kullanıcıların verdiği oylarla oluşuyor.

Hazır anketimiz yeni bitmişken 29 Mart 2009’a kadar sürecek 2009 Yerel Seçimleri Anketi oluşturduk. Mürekkep üzerinde standart yerinde sağ kısımda oylarınızı bekliyor. Katılımınız için şimdiden teşekkürler.

2009 Yerel Seçimlerinin ülkemiz için şimdiden hayırlı olmasını temenni ederiz.

comments powered by Disqus