2010 Yılı Top 10 Torrent Siteleri

Sosyal

Torrent sitelerini takip edenler ve torrent trackerları izleyenler için 2010 yılında en çok ziyaret edilen 10 tane önemli torrent sitesini sıralayabiliriz. Torrent nedir! sorusuna cevap arayanları ise “torrent nedir, torrent dosyaları nasıl çalışır{.broken_link}” yazısına alabiliriz.

Torrent siteleri içerlerinde barındırdıkları torrentler ile kullanıcıların torrent indirmek için hep sık ziyaret ettikleri sitelerden olmuşlardır. Torrent sitelerinin film, dizi, oyun gibi kategorilerle torrentleri bünyelerinde barındırmaları ve bu torrentleri paylaşıma sunmaları 2000’li yıllarda farklı torrent siteleri ile tanışmamıza, bazılarının kapanmasına şahit oluşumuza kadar sürmüştü.

Mininova torrent sitesi benzer bir durumu 2010 yılı için yaşıyor. En çok ziyaret edilen torrent siteleri arasında 10. ve son sırada yer alan Mininova böyle giderse önümüzdeki sene bu listede artık yer alamayacak. Benzer bir durum Suprnova için 2005 yılında yaşanmış ve tam bu aşamada Mininova ortaya çıkmıştı. Şimdi KickassTorrents aynı başarıyı 2010 yılına geldiğimizde en çok ziyaret edilen torrent siteleri sıralamasında yükselerek yaşıyor.

Sadece birkaç aydır yayında olan KickassTorrents torrent sitesi, top 10 torrent siteleri listesine 2010 yılı için, Mininova’yı geride bırakarak 9. sıradan girmeyi başardı. Bu da 2011 yılı için torrent siteleri arasında farklı bir yarışın olacağı anlamına gelebilir. Keza 2. sırada Torrentz.com ve 3. sırada isoHunt her sene olduğu gibi en çok ziyaret edilen torrent siteleri içerisinde üst sıralarda yer almaya devam ediyorlar.

Yazı başlığında nitelendirdiğimiz gibi 2010 yılı Top 10 Torrent Sitelerini aşağıda bulabilirsiniz. TorrentFreak üzerinde belirtilen bu sıralamada dili İngilizce olan ve trackerı açık olarak kabul edilen torrent siteleri baz alınmış. Sıralamayı esas belirleyen ise Compete, Alexa ve Dünya genelinde site raporları oluyor.

2010 Yılı Top 10 Torrent Siteleri

  1. PirateBay
  2. Torrentz.com
  3. isoHunt
  4. BtJunkie
  5. TorrentReactor
  6. Demonoid
  7. Torrentdownloads
  8. Monova
  9. KickassTorrents
  10. Mininova

Detayları yukarıda bahsettiğimiz gibi TorrentFreak – “Top 10 Torrent Sites Soon Without Mininova” yazısında bulabilirsiniz.

comments powered by Disqus