2012 Altın Küre (Golden Globe) Takvimi

Kültür Yaşam
2012 Altın Küre (Golden Globe) Takvimi

Oscar Ödülleri ve Golden Globe için her sene düzenli olarak incelememizi yapıyoruz. Bu sene 69. kez düzenlenecek olan 2012 Golden Globes – Altın Küre Ödül Töreni, Amerikan sinemasının ödüllerinin en başında gelen Oscar Ödül Töreni öncesi hazırlık ve adaylar hakkında ipucu vermesi açısından bir kriter olmuştur.

2012 Altın Küre Ödülleri için takvim belli oldu. Golden Globes TimeTable adresinde tüm takvimi görebileceğiniz 69. Altın Küre için adayların belli olacağı tarih ise 15 Aralık 2011 gözüküyor. 2012 Golden Globe Ödülleri için adaylar açıklandıktan sonra ise ödül töreni NBC tarafından canlı yayınla 15 Ocak 2012 Pazar günü yayınlanacak.

Geçmiş senelerde Altın Küre ödül sonuçlarına baktığımızda, özellikle dizi alanında klasikleşmiş seçimler olduğunu gördük. Mad Men her sene Golden Globe dizi kategorisi ödülünü “En İyi Dizi” olarak kaptı. Geçtiğimiz yıllarda House, Dexter ve özellikle geçen sene başarılı bir ilk sezon geçiren BoardWalk Empire gibi diziler Mad Men ile beraber “En İyi Dizi” olabilecek potansiyele sahipler. Bakalım bu sene nasıl bir Altın Küre bizi bekliyor.

2012 Golden Globe Ödülleri için takvim yaprakları ilerledikçe, adaylar belli oldukça beklentilerimizi aktarmaya devam edeceğiz.

comments powered by Disqus