2012 Yılının En İyi Dijital Fotoğraf Makineleri

Fotoğraf
2012 Yılının En İyi Dijital Fotoğraf Makineleri

En iyi dijital fotoğraf makineleri listeleyeceğimiz bu yazıda marka ve fiyatına bakmadan 2012 yılına damgasını vurmuş dijital fotoğraf makineleri bakmaya çalışacağız. Bunların arasında dijital SLR fotoğraf makinelerinin yanısıra değiştirilebilir lensli aynasız kompakt fotoğraf makineleri de yer alıyor olacak. Hatta Micro Four Thirds kategorisinde boy gösteren Olympus fotoğraf makinesi modelinin de yer aldığı listede yine dijital fotoğraf makineleri arasındaki kompakt gövdeleri de bulabileceksiniz.

2012 yılına damgasını vurmuş **en iyi dijital fotoğraf makineleri **listelemeye çalıştığımız bu yazıda muhtemelen dijital fotoğraf makinesi almak istiyorum fakat en iyi fotoğraf makinesi hangisi ya da fotoğraf makinesi alırken nelere dikkat etmeliyim? gibi sorularınızın cevabını bulamayacaksınız. Ancak 2012 yılının dijital fotoğraf makineleri açısından nasıl geçtiğini ve sektörde yer alan marka ve modellerden öne çıkanları bir kerede görebilmek adına güzel bir başvuru kaynağı olacağını düşünüyoruz. Eğer uygun fiyatlı giriş seviyesi dijital SLR fotoğraf makinesi{.broken_link} arıyorsanız ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Aşağıda 2012 yılında oyunu değiştiren, öne çıkan ve kendi segmentinde fark yaratan en iyi dijital fotoğraf makineleri bulabilirsiniz.

2012 Yılının En İyi Dijital Fotoğraf Makineleri

Fujifilm X-Pro 1

Dijital Fotoğraf Makineleri

Fujifilm X-PRO1 1 dijital fotoğraf makinesi değiştirilebilir lensli aynasız kompakt bir gövdeye sahip. Yaklaşık $1400 satış fiyatına sahip Fujifilm X-Pro 1 dijital fotoğraf makinesi 16.3 megapiksel APS-C X-Trans CMOS sensör ile 2012 yılında üç farklı X-Mount lens ile son kullanıcıyla buluştu. 3.0-inç LCD ekrana sahip Fujifilm X-Pro 1, yüksek hızda USB 2.0 desteği sağlıyor. Fujifilm X-PRO1 1 dijital fotoğraf makinesi satış fiyatı $1400 civarındadır.

Nikon D800

Dijital Fotoğraf Makineleri

Nikon D800 dijital SLR fotoğraf makinesi 2012 yılının hemen başında duyurulduğunda tam kare gövdelerde oyunu değiştiren bir yapıya sahipti. Orta formatlı sensörlerde 36.3 megapiksel ile duyurulan Nikon D800, DxOMark testlerinde oldukça başarılı sonuçlar sunarken, full HD 1080p video desteğinin yanısıra ISO 100 – 6400 aralıiında doğal ISO hassasiyeti sunmaktadır. Nikon D800 FX format dijital SLR fotoğraf makinesinin satış fiyatı $2800 civarındadır.

Canon EOS 6D ve Nikon D600 dijital fotoğraf makineleri

Dijital Fotoğraf Makineleri

Canon EOS 6D ve Nikon D600 2012 yılının sonbaharında duyuruldu ve bu iki dijital SLR fotoğraf makinesi yine iki önemli markanın, Canon ve Nikon’un uygun fiyatlı giriş seviyesi tam kare fotoğraf makinelerindeki öncü modelleri oldular. Nikon D600 24 megapiksel ile duyurulurken, Canon EOS 6D 20 megapiksel ile son kullanıcıyla buluştu. Her iki dijital SLR tam kare fotoğraf makinesi gövdesi özellikleri $2000 civarında bir satış fiyatıyla sunmuş oldular. Canon EOS 6D ve Nikon D600 duyuruldukları günden bu yana çok karşılaştırıldıkları için bizim listemizde de yan yana aynı sırada yer alıyorlar.

Olympus OM-D

Dijital Fotoğraf Makineleri

Micro Four Thirds kategorisinde yer alan bir başka dijital fotoğraf makineleri kompakt gövde Olympus OM-D oluyor. Dijital SLR gibi gözüken gövdesi, elektronik vizörü yanısıra dünyanın ilk 5 eksenli görüntü sabitleme sistemini barındıran Olympus OM-D dijital fotoğraf makinesi, ayrıca Olympus’a göre DSLR hızında dünyanın en hızlı AF sistemine sahip. Gümüş renkli Olympus OM-D fotoğraf makinesi 3-inç OLED ekran ve full hd 1080 video desteğine sahip. Olympus OM-D fotoğraf makinesi satış fiyatı $999 civarındadır.

Sony NEX-7

Dijital Fotoğraf Makineleri

Sony’nin NEX serisindeki harikası Sony NEX-7 dijital fotoğraf makinesi, şık tasarımı ile dikkati çekiyor. Değiştirilebilir lensli aynasız kompakt bir fotoğraf makinesi olan Sony Alpha NEX-7, 24.3 megapiksel çözünürlüğün yanısıra elektronik vizöre sahip. 10fps hızında sürekli çekim imkanı ve AVCHD 1080/60p/60i/24p HD videolar çekebilen Sony NEX-7 dijital fotoğraf makinesinin satış fiyatı $998 şeklinde oluşuyor ve temel olarak sokak fotoğrafçılığı ve fotoğraf gazetecilerini hedef alıyor.

Nikon Coolpix S800c

Dijital Fotoğraf Makineleri

Nikon Coolpix S800c{.broken_link} dijital kompakt fotoğraf makinesi neden bu listede diyebilirsiniz. Çünkü Nikon’un bu Coolpix modeli standart bir kompakt fotoğraf makinesinden çok daha önemli bir özelliğe sahip. Dünyanın ilk Android işletim sistemi kullanan akıllı kamerası ünvanına sahip Nikon Coolpix S800c, akıllı telefonlara nispet yapar gibi dahili Wi-Fi ile geliyor. Akıllı telefonlardan faha geniş bir sensöre sahip olduğu için elinizdeki telefondan daha iyi bir görüntü kalitesini sunuyor. Daha saymamız gerekirse Android’in bildiğiniz tüm mobil uygulamalarını Nikon’un bu kompakt fotoğraf makinesi Coolpix S800c’ye indirebilir ve kullanabilirsiniz. Yani isterseniz Photoshop Express ile fotoğraflarınızı düzenleyin, isterseniz Angry Birds oynayın. Nikon Coolpix S800c $300 satış fiyatına sahiptir.

Sony SLT-A99 Alpha 99

Dijital Fotoğraf Makineleri

Sony SLT-A99 Alpha 99 dijital SLR fotoğraf makinesi 24 megapiksel tam kare (full frame) CMOS sensör ile beraber duyuruldu. Mevcut dijital SLR fotoğraf makinelerinin aksine Sony A99 oldukça yüksek çözünürlüklü 2.4 milyon dot elektronik vizör kullanıyor. Dahili GPS ve doğal ISO hassasiyeti olarak ISO 100 – 25600 aralık sunan Sony SLT-A99 dijital fotoğraf makinesi, 1080p full hd videoların yanısıra HDMI çıkışı da sunmaktadır. Sony SLT-A99 tam kare fotoğraf makinesinin satış fiyatı $2800 civarındadır.

Panasonic Lumix LX7

panasonic-lumix-lx7

Panasonic Lumix LX7 dijital fotoğraf makinesi kompakt bir gövdeyle duyurulmasına rağmen çok önemli bir avantajı beraberinde getiriyor ve lensiyle ön plana çıkıyor. 2012 yılında oyunu değiştiren bir kompakt kamera olan Panasonic Lumix LX7, f/1.4 diyafram bir lense sahip. Yüksek hızlı 9fps sürekli çekim imkanı sağlayan bu fotoğraf makinesinin 10.1 megapiksel çözünürlüğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle düşük ışıkta kompakt fotoğraf makinesiyle çekim yapmanın keyfini getiren diyafram değeri f/1.4, aynı zamanda keskin ve iyi bir alan derinliği sağlıyor. Satış fiyatı ise $300 civarındadır.

Canon EOS-M

canon-eos-m

Canon’un değiştirilebilir lensli aynasız fotoğraf makinelerinin ilk örneği ve karşınızda Canon EOS M. Canon EOS M aynasız fotoğraf makinesi APS-C sensörü kompakt gövdeye yerleştirirken, 18 megapiksel efektif çözünürlük sunuyor. Tüm Canon EF ve EF-S lenslerle{.broken_link} uyumlu olan Canon EOS M dijital fotoğraf makinesi, 3-inç dokunmatik LCD ekrana sahip. Canon EOS M fotoğraf makinesinin satış fiyatı ise $699 civarındadır.

Leica M Monochrom

leica-m-monochrom

Sadece siyah beyaz çeken bir fotoğraf makinesine neden $8000 ödemek istersiniz? Leica M Monochrom fotoğraf makinesi Leica’nın 2012 yılında duyurduğu üç yeni kameradan bir tanesi. Leica M Monochrom özellik olarak yeni 18 megapiksel, 35mm boyutunda sadece siyah beyaz çeken CCD sensör kullanıyor. Herhangi bir renk olmadığı için doğal ISO 10000’e kadar mükemmel görüntü kalitesinde fotoğraf sunan Leica M, siyah beyaz çalışan sokak fotoğrafçıları ve gazetecileri için düşünülmüş özel bir kamera.

Pentax K-5 II

pentax-K-5-II Pentax macera sever dayanıklı fotoğraf makineleriyle fotoğraf dünyasında farklı bir yere sahip. Pentax’ın dijital SLR fotoğraf makinesi Pentax K-5 II’de aynı şekilde hava şartlarına dayanıklı magnezyum alaşımlı gövdeye sahip. **Pentax K-5 II dijital SLR fotoğraf makinesi** SONY tarafından yapılan **16.3 megapiksel CMOS sensöre** sahip. Full HD 1080p video çekebilen bu fotoğraf makinesi 3-inç lcd ekrana sahip. Pentax K-5 II dijital fotoğraf makinesi **satış fiyatı ise $1100** civarındadır.

2012 yılına damgasını vurduğunu düşündüğümüz en iyi dijital fotoğraf makineleri listelemeye çalıştık. Listede olması gerektiğini düşündüğünüz dijital SLR fotoğraf makineleri, aynasız ve kompakt kameraları yorumlarınızda belirtebilirsiniz.

comments powered by Disqus