Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek


Facebook hesabını silmek veya geçici bir süre dondurmak isteyebilirsiniz. Bu yazıda size Facebook hesabını silme işlemini nasıl yapabileceğinizi anlatmaya çalışacağız.

Sosyal paylaşım platformu olan ve her geçen gün büyümeye devam eden Facebook üzerinde milyonlarca kişi anlık durumlarını, fotoğraf veya videolarını paylaşarak etkileşimde bulunuyorlar.

Eğer Facebook hesabını silmek gibi bir düşünceniz varsa şimdi bunu adım adım nasıl yapabilecğinizi anlatalım. Artık detaylara geçebiliriz.

Facebook Hesabını Silmek için Yapılması Gerekenler

Facebook hesabını kapatmak ve bir daha kullanmak istemiyorsunuz. O zaman yapmanız gereken adımları sıralayacağız. Ancak bunun öncesinde Facebook hesabınızı kapattığınız zaman eğer buna bağlı sayfanız veya gruplarınız varsa, hesapla birlikte sayfa veya gruplarda silinecektir.

Facebook Hesabını Kalıcı Olarak Silmek

Tabi bu durum o sayfa ve grupların tek yöneticisi sizseniz geçerli. Eğer başka yöneticiler eklediyseniz bu sorunu yaşamayacaksınız. Bunu dikkate alarak eğer Facebook hesabınızla beraber kullandığınız sayfa veya grup varsa öncesinde mutlaka bir arkadaşınızı yönetici olarak ekleyiniz.

Hemen belirtmiş olalım kapatılmış bir Facebook hesabı bir daha aynı kullanıcı adıyla maalesef açılamıyor. Bu yüzden silmeden önce bir kez daha düşünün.

Sosyal medyanın en güçlü temsilcilerinden birisi olan bu platform üzerinde, hemen hemen her türlü medya paylaşımını gerçekleştirebiliyorsunuz. Tabi zaman tüneli yönetimi ve gereksiz birçok öğenin benzer şekilde kullanıcıyı rahatsız etmesi gibi bir durum da söz konusu olabilir.

Facebook hesabınızı silmeden önce, bağlı uygulamaları da silmeniz gerekmektedir. Bunun için uygulama ayarlarında bulunan tüm uygulamaları yanlarında bulunan “x” ile kaldırıyoruz. Eğer bunu yapmazsanız hesap kapatma işlemini gerçekleştiremiyorsunuz. Nedeni ise Facebook’un hesap silme aşamasında hiçbir hareketlilik bulunmasını istememesi diyebiliriz.

facebook-hesabi-silme

Evet uygulama sayfasında silme işlemlerini yaptınız ve ardından son işlem olarak sayfanın alt kısmındaki bağlantıya giderek “Hesabımı Sil” butonuna tıklamanız gerekiyor.

Bu kısımda zaten Facebook size gerekli uyarılarını listeliyor olacak. Yukarıda bahsettiğimiz detayları bir kere daha gözden geçirebilirsiniz. Eğer eminseniz ve Facebook hesabını silmek konusunda bir tereddütünüz kalmadıysa, açılan popup penceresine Facebook şifrenizi ve beraberinde güvenlik kodunu girmeniz yeterli olacaktır.


Be the first to write a comment.

Your feedback