2009 Oscar Ödülleri (Sonuçları)

Kültür Yaşam

2009 Oscar Ödül Töreni{.broken_link} dün gece itibariyle sonuçlandı. Oscar 2009 sonuçları birçok dalda beklenildiği gibi olsa da özellikle “En İyi Film” , “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” dalında son ana kadar süren belirsizlik heyecanı dorukta tuttu. Bu sene heykelciğin 81. kez dağıtıldığı Akademi Ödülleri’nin aday listesine “2009 Oscar Adayları{.broken_link}” başlığından bakabilirsiniz.

Belirli kategorilerde 2009 Oscar sonuçlarına, ödül alanlara bakarsak, 10 dalda aday gösterilen ve 8 oscar ile geceyi kapatan “Slumdog Millionaire” için oscar gecesinin yıldızı diyebiliriz. Bildiğimiz üzere Slumdog Millionaire Ocak ayı başında dağıtılan 2009 Altın Küre Ödülleri{.broken_link}‘nde sürpriz gösterilmesine rağmen 4 ödül almış ve Oscar 2009 öncesi{.broken_link} Bafta ödülü ile bunu perçinlemişti.

Slumdog Millionaire, Oscar 2009‘da En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Ses Miksajı, En İyi Kurgu, En İyi Müzik ve En İyi Orjinal Şarkı dallarında ödülleri topladı.

Oscar 2009‘a 13 dalda aday gösterilen Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi{.broken_link} ise En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Makyaj, En İyi Görsel Efekt dalında Oscar sahibi oldu.

Belirli kategorilerde Oscar 2009 Ödülleri Sonuçları

2009 Oscar En İyi Film Ödülü
Kazanan : Slumdog Millionaire
Adaylar : The Curious Case of Benjamin Button, Frost/Nixon, Milk, The Reader

2009 Oscar En İyi Film Yönetmen
Kazanan : Danny Boyle (Slumdog Millionaire)
Adaylar : Stephen Daldry (The Reader), David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button), Ron Howard (Frost/Nixon), Gus Van Sant (Milk)

2009 Oscar En İyi Erkek Oyuncu
Kazanan : Sean Penn (Milk)
Adaylar : Richard Jenkins (The Visitor), Frank Langella (Frost/Nixon), Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin Button), Mickey Rourke (The Wrestler)

2009 Oscar En İyi Kadın Oyuncu
Kazanan : Kate Winslet (The Reader)
Adaylar : Anne Hathaway (Rachel Getting Married), Angelina Jolie (Changeling), Melissa Leo (Frozen River), Meryl Streep (Doubt)

2009 Oscar En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Kazanan : Penelope Cruz (Vicky Christina Barcelona)
Adaylar : Amy Adams (Doubt), Viola Davis (Doubt), Taraji P. Henson (The Curious Case of Benjamin Button), Marisa Tomei (The Wrestler)

2009 Oscar En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Kazanan : Heath Ledger (Batman – The Dark Night)
Adaylar : Josh Brolin (Milk), Robert Downey Jr. (Tropic Thunder), Philip Seymour Hoffman (Doubt), Michael Shannon (Revolutionary Road )

2009 Oscar Sonuçları (ödülleri) için tam listeye Imdb – Road To The Oscars (Winners) sayfasından bakabilirsiniz.

comments powered by Disqus