2010 Yılı Top 10 Torrent Araması

Sosyal

Torrent araması dediğimiz zaman torrent siteleri üzerinden yapılan aramalar dışında arama motorları üzerinden yapılan torrent sorgulamaları da devreye girebiliyor. Sadece bir torrent sitesi içerisinde kategorilenmiş bir başlıktaki torrente ulaşmak dışında torrent siteleri içerisindeki arama özelliğini kullanarak torrent dosyalarına ulaşılabiliyor. Torrent indirme aşamasına geçmeden önce indirilmek istenen torrent içeriğine ulaşma sürecinde birçok alternatif yoldan birisi diyebiliriz. Durum böyle olunca 2010 yılının sonuna geldiğimiz bu zamanda 2010 yılında en çok yapılan torrent aramalarına bakabiliriz.

Google Zeitgeist 2010{.broken_link} ile 2010 yılında yükselen Google aramalarını gözlemlemiştik. Dünya genelinde ve ülkemizde hangi arama kriterlerinde eğilimlerin arttığını ve buradan yola çıkarak hangi kişilerin ve olayların 2010 yılında ön plana çıktığını görebilmiştik. Aynısı Bittorrent dünyası için yapılmak istenmiş ve Bittorrent Zeitgeist 2010 şeklinde bir liste oluşturulmak istenmiş ancak torrent siteleri tarafından indekslenen torrent arama bilgileri, Google’ın yaptığı gibi arşivlenemediği için 2010 yılı top 10 torrent siteleri{.broken_link} listesindeki KickassTorrents, sitesinde yapılan torrent aramalarını genel bir bilgi oluşması için paylaşmış. Böylelikle 2010 yılı top 10 torrent sitelerinde 9. sırada olan bir torrent sitesinde yıl içerisinde yapılan torrent aramalarının sonuçları ortaya çıkmış.

2010 Yılı Top 10 Torrent Araması

  1. inception
  2. iron man 2
  3. 2010
  4. x ve x ve x
  5. french
  6. avatar
  7. dvdrip
  8. despicable me
  9. toy story 3
  10. clash of the titans

Yukarıda en çok torrent araması yapılan 10 sorguyu görebiliyorsunuz. Aslında liste en çok aranan 100 torrent araması şeklinde sunulmuş. Devamını görmek için torrentfreak üzerindeki “BitTorrent Zeitgeist: What People Searched For in 2010” yazısına bakabilirsiniz.

Listeye kısaca bakacak oursak 2010 yılında torrent ile en çok indirilen filmler{.broken_link} sıralamasında birinciliği Avatar’a kaptıran Inception, en çok aranan torrent olmuş. Torrent arama top 10 listesinde genelde sinema ve film aramaya ilişkin arama kriterlerini görebiliyoruz.

comments powered by Disqus